
Składniki
500 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
200 mililitrów
70 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.
Krok 2
Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i śmietaną, co zapewni doskonały smak dania. Powstałą zawiesiną zalej buraki.
Krok 3
Zapiekankę posyp z wierzchu rozkruszonym serem owczym. Całość wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 25 minut.
Krok 4
Po tym czasie gotową już zapiekankę delikatnie polej z wierzchu miodem.

Dobra rada:
Buraki można wcześniej zamarynować w otartej skórce z pomarańczy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej