Zapiekane buraki z serem owczym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane buraki z serem owczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

200 mililitrów

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.

Krok 2

Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i śmietaną, co zapewni doskonały smak dania. Powstałą zawiesiną zalej buraki.

Krok 3

Zapiekankę posyp z wierzchu rozkruszonym serem owczym. Całość wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 25 minut.

Krok 4

Po tym czasie gotową już zapiekankę delikatnie polej z wierzchu miodem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Buraki można wcześniej zamarynować w otartej skórce z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej