Zapiekane buraki z serem owczym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane buraki z serem owczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

200 mililitrów

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.

Krok 2

Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i śmietaną, co zapewni doskonały smak dania. Powstałą zawiesiną zalej buraki.

Krok 3

Zapiekankę posyp z wierzchu rozkruszonym serem owczym. Całość wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 25 minut.

Krok 4

Po tym czasie gotową już zapiekankę delikatnie polej z wierzchu miodem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Buraki można wcześniej zamarynować w otartej skórce z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane buraki z serem owczymZapiekane buraki z serem owczym

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.