Zapiekane buraki z serem owczym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane buraki z serem owczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

200 mililitrów

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.

Krok 2

Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i śmietaną, co zapewni doskonały smak dania. Powstałą zawiesiną zalej buraki.

Krok 3

Zapiekankę posyp z wierzchu rozkruszonym serem owczym. Całość wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 25 minut.

Krok 4

Po tym czasie gotową już zapiekankę delikatnie polej z wierzchu miodem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Buraki można wcześniej zamarynować w otartej skórce z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane buraki z serem owczymZapiekane buraki z serem owczym

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.