Zapiekane buraki z serem owczym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane buraki z serem owczym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

200 mililitrów

70 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.

Krok 2

Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze 100 ml wody i śmietaną, co zapewni doskonały smak dania. Powstałą zawiesiną zalej buraki.

Krok 3

Zapiekankę posyp z wierzchu rozkruszonym serem owczym. Całość wstaw do nagrzanego do 200⁰C piekarnika na ok. 25 minut.

Krok 4

Po tym czasie gotową już zapiekankę delikatnie polej z wierzchu miodem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Buraki można wcześniej zamarynować w otartej skórce z pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane buraki z serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane buraki z serem owczymZapiekane buraki z serem owczym

Upieczone wcześniej buraki przekrój na pół, umieść w żaroodpornym naczyniu i obficie oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.