Grillowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane pomidory

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w centymetrowe plasterki. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i listkami oregano. Położyć na każdym plasterku cienki mały plasterek masła.

Krok 2

Grillować z obu stron przez kilka minut (najlepiej na tacce do grillowania). Pomidorki świetnie pasują do pieczonej białej kiełbasy i smażonych mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej