
Składniki
2 szklanki
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
null
2 łyżeczki
1 kilogram
3 dekagramy
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
null
4 łyżki
2 opakowania
null
2 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z białek ubij pianę, dodaj cukry i żółtka. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, kisiel i mak, wymieszaj.
Krok 2
Ciasto wlej na dużą blachę 38x26cm i piecz przez 4 minuty w temperaturze 175 stopni. Przekrój na 3 placki.
Krok 3
Miąższ dyni pokrój w kostkę i smaż do miękkości, ale nie na papkę, pod koniec dodaj galaretkę brzoskwiniową.
Krok 4
Galaretki wiśniowe rozpuść we wrzącej wodzie. Jogurt ubij mikserem ze śnieżkami, mieszając dodaj tężejące galaretki .
Krok 5
Na placek wyłóż masę dyniową, na nią krem i przykryj drugim plackiem.
Krok 6
Wyłóż masę, krem oraz trzeci placek. Posmaruj kremem i udekoruj polewą oraz wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


























