Ciasto z dynią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

2 opakowania

null

2 opakowania

4 łyżki

null

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

3 dekagramy

1 kilogram

2 łyżeczki

null

2 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z białek ubij pianę, dodaj cukry i żółtka. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, kisiel i mak, wymieszaj.

Krok 2

Ciasto wlej na dużą blachę 38x26cm i piecz przez 4 minuty w temperaturze 175 stopni. Przekrój na 3 placki.

Krok 3

Miąższ dyni pokrój w kostkę i smaż do miękkości, ale nie na papkę, pod koniec dodaj galaretkę brzoskwiniową.

Krok 4

Galaretki wiśniowe rozpuść we wrzącej wodzie. Jogurt ubij mikserem ze śnieżkami, mieszając dodaj tężejące galaretki .

Krok 5

Na placek wyłóż masę dyniową, na nią krem i przykryj drugim plackiem.

Krok 6

Wyłóż masę, krem oraz trzeci placek. Posmaruj kremem i udekoruj polewą oraz wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej