
Składniki
2 szklanki
10 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
2 szklanki
null
2 łyżeczki
1 kilogram
3 dekagramy
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
null
4 łyżki
2 opakowania
null
2 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z białek ubij pianę, dodaj cukry i żółtka. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, kisiel i mak, wymieszaj.
Krok 2
Ciasto wlej na dużą blachę 38x26cm i piecz przez 4 minuty w temperaturze 175 stopni. Przekrój na 3 placki.
Krok 3
Miąższ dyni pokrój w kostkę i smaż do miękkości, ale nie na papkę, pod koniec dodaj galaretkę brzoskwiniową.
Krok 4
Galaretki wiśniowe rozpuść we wrzącej wodzie. Jogurt ubij mikserem ze śnieżkami, mieszając dodaj tężejące galaretki .
Krok 5
Na placek wyłóż masę dyniową, na nią krem i przykryj drugim plackiem.
Krok 6
Wyłóż masę, krem oraz trzeci placek. Posmaruj kremem i udekoruj polewą oraz wiórkami kokosowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej