Ciasto z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z dynią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

2 opakowania

null

2 opakowania

4 łyżki

null

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

3 dekagramy

1 kilogram

2 łyżeczki

null

2 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z białek ubij pianę, dodaj cukry i żółtka. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, kisiel i mak, wymieszaj.

Krok 2

Ciasto wlej na dużą blachę 38x26cm i piecz przez 4 minuty w temperaturze 175 stopni. Przekrój na 3 placki.

Krok 3

Miąższ dyni pokrój w kostkę i smaż do miękkości, ale nie na papkę, pod koniec dodaj galaretkę brzoskwiniową.

Krok 4

Galaretki wiśniowe rozpuść we wrzącej wodzie. Jogurt ubij mikserem ze śnieżkami, mieszając dodaj tężejące galaretki .

Krok 5

Na placek wyłóż masę dyniową, na nią krem i przykryj drugim plackiem.

Krok 6

Wyłóż masę, krem oraz trzeci placek. Posmaruj kremem i udekoruj polewą oraz wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej