Homary z whisky przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Homary z whisky

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

0.5 opakowania

2 łyżeczki

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homary przekrój wzdłuż na połowy, usuń wnętrzności i wyjmij w całości mięso z ogonów, pokrój w kostkę o boku 1.5 cm. Mięso i skorupy opłucz i osusz.

Krok 2

Cebulę i szczypiorek posiekaj. W rondlu roztop masło, dodaj dymkę i whisky. Gotuj do czasu, gdy pozostaną 3 łyżki płynu.

Krok 3

Obie śmietany, sok cytrynowy i mąkę wymieszaj razem i wlej do rondla - zagotuj na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj pokrojone mięso homarów - podgrzej nie gotując.

Krok 5

Do wcześniej przygotowanych połówek skorupek nałóż gotową potrawę i posyp je posiekaną drobno natką pietruszki oraz skórką cytrynową.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej