Homary z whisky

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 mililitrów

0.5 opakowania

2 łyżeczki

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Homary przekrój wzdłuż na połowy, usuń wnętrzności i wyjmij w całości mięso z ogonów, pokrój w kostkę o boku 1.5 cm. Mięso i skorupy opłucz i osusz.

Krok 2

Cebulę i szczypiorek posiekaj. W rondlu roztop masło, dodaj dymkę i whisky. Gotuj do czasu, gdy pozostaną 3 łyżki płynu.

Krok 3

Obie śmietany, sok cytrynowy i mąkę wymieszaj razem i wlej do rondla - zagotuj na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj pokrojone mięso homarów - podgrzej nie gotując.

Krok 5

Do wcześniej przygotowanych połówek skorupek nałóż gotową potrawę i posyp je posiekaną drobno natką pietruszki oraz skórką cytrynową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Homary z whisky - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej