Parmigiana di melanzane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parmigiana di melanzane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w cienkie plastry wzdłuż, podsmaż je na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Ugotuj makaron, prosto z wody włóż do pojemnika z zimną wodą, żeby się nie posklejał.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę lasagne, warstwę bakłażanów, polej sosem napoli i sosem beszamelowym i posyp serem, nakładaj następną warstwę lasagne, bakłażanów, sosy, ser itd., aż do wyczerpania składników.

Krok 4

Na wierzch nałóż lasagne, polej całość sosem beszamelowym, lekko sosem napoli do dekoracji i serem, następnie piecz lekko przykrywając od góry, około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej