Parmigiana di melanzane - przepis z bakłażanem | Przepisy.pl pixel

Parmigiana di melanzane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w cienkie plastry wzdłuż, podsmaż je na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Ugotuj makaron, prosto z wody włóż do pojemnika z zimną wodą, żeby się nie posklejał.

Krok 3

W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę lasagne, warstwę bakłażanów, polej sosem napoli i sosem beszamelowym i posyp serem, nakładaj następną warstwę lasagne, bakłażanów, sosy, ser itd., aż do wyczerpania składników.

Krok 4

Na wierzch nałóż lasagne, polej całość sosem beszamelowym, lekko sosem napoli do dekoracji i serem, następnie piecz lekko przykrywając od góry, około 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parmigiana di melanzane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Kurczak po tajsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej