Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w cienkie plastry wzdłuż, podsmaż je na patelni bez tłuszczu.
Krok 2
Ugotuj makaron, prosto z wody włóż do pojemnika z zimną wodą, żeby się nie posklejał.
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę lasagne, warstwę bakłażanów, polej sosem napoli i sosem beszamelowym i posyp serem, nakładaj następną warstwę lasagne, bakłażanów, sosy, ser itd., aż do wyczerpania składników.
Krok 4
Na wierzch nałóż lasagne, polej całość sosem beszamelowym, lekko sosem napoli do dekoracji i serem, następnie piecz lekko przykrywając od góry, około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej