
Składniki
1 szklanka
20 dekagramów
2 łyżki
1 kilogram
10 dekagramów
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki i rodzynki namoczyć w wywarze, Pierś z indyka pokroić w kostkę posypać przyprawa do kurczaka Knorr i wraz z mięsem mielonym mocno obsmażyć na tłuszczu, posolić.
Krok 2
Pod koniec dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Przełożyć mięso do rondla podlać wszystko wywarem dusić do miękkości.
Krok 3
Na koniec dodać łyżeczkę curry rosołek z kury i ugotowany ryż dokładnie wymieszać dusić jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej