Pilaw z kurczakiem z ryżu po rosyjsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pilaw po rosyjsku

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

10 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki i rodzynki namoczyć w wywarze, Pierś z indyka pokroić w kostkę posypać przyprawa do kurczaka Knorr i wraz z mięsem mielonym mocno obsmażyć na tłuszczu, posolić.

Krok 2

Pod koniec dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Przełożyć mięso do rondla podlać wszystko wywarem dusić do miękkości.

Krok 3

Na koniec dodać łyżeczkę curry rosołek z kury i ugotowany ryż dokładnie wymieszać dusić jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej