Pilaw z kurczakiem z ryżu po rosyjsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pilaw po rosyjsku

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

10 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki i rodzynki namoczyć w wywarze, Pierś z indyka pokroić w kostkę posypać przyprawa do kurczaka Knorr i wraz z mięsem mielonym mocno obsmażyć na tłuszczu, posolić.

Krok 2

Pod koniec dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Przełożyć mięso do rondla podlać wszystko wywarem dusić do miękkości.

Krok 3

Na koniec dodać łyżeczkę curry rosołek z kury i ugotowany ryż dokładnie wymieszać dusić jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej