muchomorek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muchomorek

Autor: anialistopad anialistopad

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo , obieramy i ścinamy górę i dół.(tak aby jajko stało na talerzyku i można mu było założyć pomidora).

Krok 2

Pomidory myjemy i kroimy na połówki usuwając środek

Krok 3

Szczypiorek kroimy i posypujemy talerzyk.

Krok 4

Następnie stawiamy jajka a na górę jajka wkładamy kapelusz z pomidora.

Krok 5

Na wierzchu pomidora robimy kropki majonezem. Najlepszy do tego celu jest majonez w tubce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muchomorek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Zobacz również