Składniki
500 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz pierś z kurczaka pokrój w paski.
Krok 2
Mięso wraz z cebulą podsmaż, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.
Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki z sokiem.
Krok 4
Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Makaron polej sosem. Takie włoskie danie podawaj posypane startym serem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese z kurczakiem
Spaghetti bolognese z soczystym i delikatnym kurczakiem to wyśmienita wariacja na temat klasycznego, włoskiego przepisu. To szybkie obiadowe danie przygotujesz z kilku prostych i łatwo dostępnych produktów. Zaserwuj je rodzinie lub znajomym, a na pewno każdego zachwyci jego smak. Do wykonania potrawy potrzebujesz świeżych piersi z kurczaka (z powodzeniem możesz również użyć indyka), pomidorów z puszki, oraz przypraw – ziołowej i pełnej aromatów przyprawy Knorr oraz wody. Najpierw podsmaż cebulę i mięso, tak by się zarumieniły, a następnie dodaj resztę składników. Sos bolognese z kurczakiem podaj ze swoim ulubionym makaronem. Gotową potrawę zaserwuj obficie posypaną startym serem żółtym, najlepiej długodojrzewającym np. parmezanem, i szczyptą listków świeżych ziół, które dodadzą daniu dodatkowego smaku i koloru. Nie zaszkodzi też lampka schłodzonego, białego wina lub wodą z limonką i listkami mięty.