Spaghetti z krewetkami na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

100 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.

Krok 3

Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.

Krok 4

Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej