Spaghetti z krewetkami na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

100 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.

Krok 3

Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.

Krok 4

Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej