
Składniki
2 łyżki
null
null
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
1 łyżka
30 gramów
100 gramów
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.
Krok 3
Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.
Krok 4
Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej