Spaghetti z krewetkami na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

100 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.

Krok 3

Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.

Krok 4

Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej