Spaghetti z krewetkami na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

30 gramów

100 gramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżony czosnek i przyrumień.

Krok 3

Dodaj posiekaną chili, krewetki i wlej wino.

Krok 4

Smaż, do czasu kiedy krewetki uzyskają intensywny kolor i dopraw pieprzem oraz solą. Kiedy wino odparuje dodaj makaron, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej