Krewetki w ostrym sosie - przepis: smażone | Przepisy.pl pixel

Krewetki w ostrym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krótko krewetki i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż czosnek oraz papryczkę chili. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Zagotuj, następnie wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Do gotującego się sosu włóż ponownie krewetki oraz pokrojoną drobno kolendrę, gotuj jeszcze minutę i nałóż na talerze. Krewetki podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej