Krewetki w ostrym sosie - przepis: smażone | Przepisy.pl pixel

Krewetki w ostrym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krótko krewetki i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż czosnek oraz papryczkę chili. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Zagotuj, następnie wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Do gotującego się sosu włóż ponownie krewetki oraz pokrojoną drobno kolendrę, gotuj jeszcze minutę i nałóż na talerze. Krewetki podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej