Krewetki w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ostrym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

100 mililitrów

3 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krótko krewetki i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż czosnek oraz papryczkę chili. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Zagotuj, następnie wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Do gotującego się sosu włóż ponownie krewetki oraz pokrojoną drobno kolendrę, gotuj jeszcze minutę i nałóż na talerze. Krewetki podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej