Krewetki w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w ostrym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

100 mililitrów

3 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krótko krewetki i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż czosnek oraz papryczkę chili. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Zagotuj, następnie wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Do gotującego się sosu włóż ponownie krewetki oraz pokrojoną drobno kolendrę, gotuj jeszcze minutę i nałóż na talerze. Krewetki podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej