Krewetki w ostrym sosie - przepis: smażone | Przepisy.pl pixel

Krewetki w ostrym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż krótko krewetki i zdejmij z patelni.

Krok 2

Na tej samej patelni przesmaż czosnek oraz papryczkę chili. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię. Zagotuj, następnie wlej mleko kokosowe i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 3

Do gotującego się sosu włóż ponownie krewetki oraz pokrojoną drobno kolendrę, gotuj jeszcze minutę i nałóż na talerze. Krewetki podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej