Kabaczek z dwoma rodzajami farszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczek z dwoma rodzajami farszu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

10 dekagramów

25 dekagramów

10 dekagramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż i na 2 minuty włóż do osolonego wrzątku. Wyjmij i oprósz sola i pieprzem.

Krok 2

Rzodkiewki i koperek drobno pokrój.

Krok 3

Przygotuj pierwszy farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę koperku i śmietanę wymieszaj i dopraw.

Krok 4

Zrób drugi farsz: sardynki rozdrobnij, dodaj żółty ser, majonez i resztę koperku, wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Każdą połówkę kabaczka wypełnij innym farszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczek z dwoma rodzajami farszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej