
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
10 dekagramów
25 dekagramów
10 dekagramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kabaczka obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż i na 2 minuty włóż do osolonego wrzątku. Wyjmij i oprósz sola i pieprzem.
Krok 2
Rzodkiewki i koperek drobno pokrój.
Krok 3
Przygotuj pierwszy farsz: twaróg, rzodkiewki, połowę koperku i śmietanę wymieszaj i dopraw.
Krok 4
Zrób drugi farsz: sardynki rozdrobnij, dodaj żółty ser, majonez i resztę koperku, wymieszaj i dopraw.
Krok 5
Każdą połówkę kabaczka wypełnij innym farszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej