Sałatka z selera korzeniowego i naciowego - przepis | Przepisy.pl pixel

Surówka "2 selery"

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler korzeniowy utrzyj na tarce o grubych oczkach. Łodygi selera naciowego posiekaj w poprzek. Ogórki kiszone pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego francuski winegret Knorr wymieszaj z oliwą z oliwek i octem winnym. Dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Wstaw na 15 minut do lodówki. Surówka najlepiej pasuje do ryb i drobiu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej