
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler korzeniowy utrzyj na tarce o grubych oczkach. Łodygi selera naciowego posiekaj w poprzek. Ogórki kiszone pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
1/2 opakowania sosu sałatkowego francuski winegret Knorr wymieszaj z oliwą z oliwek i octem winnym. Dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wstaw na 15 minut do lodówki. Surówka najlepiej pasuje do ryb i drobiu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej