Sałatka z selera korzeniowego i naciowego - przepis | Przepisy.pl pixel

Surówka "2 selery"

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler korzeniowy utrzyj na tarce o grubych oczkach. Łodygi selera naciowego posiekaj w poprzek. Ogórki kiszone pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego francuski winegret Knorr wymieszaj z oliwą z oliwek i octem winnym. Dodaj do surówki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Wstaw na 15 minut do lodówki. Surówka najlepiej pasuje do ryb i drobiu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka "2 selery" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej