Surówka z kapusty z marchewką i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty z marchewką i dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 pęczka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy na kilka minut.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Dynię obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekam drobno. Wszystkie warzywa mieszamy w misce.

Krok 3

Przegotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy wszystko.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej