Surówka z kapusty z marchewką i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty z marchewką i dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 pęczka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy na kilka minut.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Dynię obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekam drobno. Wszystkie warzywa mieszamy w misce.

Krok 3

Przegotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy wszystko.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka z brokułu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej