Surówka z kapusty z marchewką i dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty z marchewką i dynią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

15 dekagramów

0.5 pęczka

1 łyżka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy na kilka minut.

Krok 2

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Dynię obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekam drobno. Wszystkie warzywa mieszamy w misce.

Krok 3

Przegotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy wszystko.

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty z marchewką i dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej