
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
15 dekagramów
0.5 pęczka
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem, i odstawiamy na kilka minut.
Krok 2
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Dynię obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekam drobno. Wszystkie warzywa mieszamy w misce.
Krok 3
Przegotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem i sosem sałatkowym. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy wszystko.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej