Jajko z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajko z szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Do plastra szynki włóż jajko, a następnie pomidory i paprykę. dodaj 1/2 łyżeczki sosu czosnkowego, po czym zawiń. Podawaj na liściach sałaty.

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w cienkie plastry i odłóż na bok.

Krok 2

Pokrój pomidory oraz paprykę w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajko z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej