
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Do plastra szynki włóż jajko, a następnie pomidory i paprykę. dodaj 1/2 łyżeczki sosu czosnkowego, po czym zawiń. Podawaj na liściach sałaty.
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Następnie pokrój w cienkie plastry i odłóż na bok.
Krok 2
Pokrój pomidory oraz paprykę w kostkę.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą i połącz z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej