
Składniki
0.75 kilograma
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.
Krok 1
Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.
Krok 2
Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.
Krok 3
Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.
Krok 4
Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.
Krok 6
Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej