Składniki
0.75 kilograma
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.
Krok 1
Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.
Krok 2
Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.
Krok 3
Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.
Krok 4
Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.
Krok 6
Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej