
Składniki
null
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
0.75 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.
Krok 1
Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.
Krok 2
Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.
Krok 3
Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.
Krok 4
Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.
Krok 6
Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































