
Składniki
null
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
0.75 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.
Krok 1
Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.
Krok 2
Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.
Krok 3
Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.
Krok 4
Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.
Krok 6
Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej