Złociste kąski z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kąski z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

0.75 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.

Krok 1

Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.

Krok 3

Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.

Krok 4

Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.

Krok 6

Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej