Złociste kąski z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste kąski z kurczaka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

0.75 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Przygotowane mięso smaż porcjami na rozgrzanym oleju.

Krok 1

Mięso dokładnie opłucz i osusz, po czym pokrój w dość drobną kostkę.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i przemieszaj.

Krok 3

Bułkę tartą połącz z posiekanymi z ziołami - oregano, natką pietruszki i bazylią.

Krok 4

Jajko roztrzep z mlekiem. Każdą kostkę mięsa zanurz najpierw w mieszaninie mleka z jajkami, a następnie obtocz w bułce tartej z ziołami.

Krok 6

Po usmażeniu całość odsącz z tłuszczu. Gotowe danie podawaj z małymi kawałkami cytryny.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste kąski z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej