Kulki mięsne z szynki z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne z szynki z dzika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null

1 szklanka

null

null

2 sztuki

1 łyżeczka

1 pęczek

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i zmiel maszynką do mielenia mięsa.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wszystko dokładnie przemieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.

Krok 3

Po tym czasie formuj z przygotowanej masy kulki wielkości orzecha włoskiego i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne z szynki z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka Marynarza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej