
Składniki
4 łyżki
null
1 szklanka
null
null
2 sztuki
1 łyżeczka
1 pęczek
3 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i zmiel maszynką do mielenia mięsa.
Krok 2
Czosnek posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Wszystko dokładnie przemieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 15 minut.
Krok 3
Po tym czasie formuj z przygotowanej masy kulki wielkości orzecha włoskiego i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























