
Składniki
500 gramów
8 gramów
350 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj papryczkę chili. Zmieszaj wszystkie składniki razem w dużej misce.
Krok 2
Wysmaruj formę do pieczenia miękkim masłem i wstaw ciasto.
Krok 3
Odstaw foremkę na 30 minut w ciepłe miejsce.
Krok 4
Piecz w 180 °C przez 40 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej