Serowo-cebulowy chleb z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowo-cebulowy chleb z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 gramów

350 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj papryczkę chili. Zmieszaj wszystkie składniki razem w dużej misce.

Krok 2

Wysmaruj formę do pieczenia miękkim masłem i wstaw ciasto.

Krok 3

Odstaw foremkę na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Piecz w 180 °C przez 40 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Robert Matuszewski

    Robert Matuszewski , 18.11.2020

    Przepis wykonany 1:1 i jak dla mnie jest tam za dużo maślanki. Przy takiej ilości maślanki i mąki nie da się prawidłowo przygotować ciasta.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej