
Składniki
500 gramów
8 gramów
350 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj papryczkę chili. Zmieszaj wszystkie składniki razem w dużej misce.
Krok 2
Wysmaruj formę do pieczenia miękkim masłem i wstaw ciasto.
Krok 3
Odstaw foremkę na 30 minut w ciepłe miejsce.
Krok 4
Piecz w 180 °C przez 40 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej