Oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki na ciepło

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

250 gramów

250 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki

Krok 2

Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.

Krok 3

Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.

Krok 4

Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej