Oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki na ciepło

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

250 gramów

250 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki

Krok 2

Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.

Krok 3

Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.

Krok 4

Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej