Oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl

Oliwki na ciepło

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

250 gramów

250 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki

Krok 2

Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.

Krok 3

Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.

Krok 4

Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej