Oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki na ciepło

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

250 gramów

250 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki

Krok 2

Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.

Krok 3

Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.

Krok 4

Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej