
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
250 gramów
250 gramów
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki
Krok 2
Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.
Krok 3
Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.
Krok 4
Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej