Oliwki na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki na ciepło

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

250 gramów

250 gramów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki

Krok 2

Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.

Krok 3

Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.

Krok 4

Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej