
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
250 gramów
250 gramów
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej oliwę na patelni. Pozostaw trzy łyżki
Krok 2
Dodaj pokrojoną w cieniutkie plasterki papryczkę chilli, drobno posiekany czosnek i oregano.
Krok 3
Podgrzewaj przez chwilę. Dodaj oliwki i potrząsaj patelnią, aż się rozgrzeją.
Krok 4
Pozostałą oliwę wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Wlej sos do oliwek. Dokładnie wymieszaj i odstaw aby całość dobrze się zamarynowała na dwie godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej