Kanapki na imprezę z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki na imprezę z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

4 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 1

Krok 2

Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

2

Opinie o przepisie

  • Lidia Witer

    Lidia Witer , 04.01.2016

    dobre jeszcze z oliwką na czubku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikola Mentel

    Nikola Mentel , 31.12.2015

    Pyszne !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na imprezę z szynkąKanapki na imprezę z szynką

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.