
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
4 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Krok 2
Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej