
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
115 gramów
5 sztuk
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nieobraną kukurydzę włóż do dużego garnka, zalej wodą tak, aby zakryło kukurydzę całkowicie i gotuj przez 30 minut.
Krok 2
Wyciągnij kukurydzę z wody, usuń górne łuski wraz z nitkami, pozostawiając jednak kilka łusek zewnętrznych.
Krok 3
Wymieszaj zmiękczoną margarynę z przyprawą Knorr, posiekanymi oliwkami, papryczką chili i świeżym rozmarynem.
Krok 4
Nasmaruj kukurydzę otrzymanym masełkiem, przełóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku w 160 °C przez 25 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kukurydza w kolbie
Gotowana kukurydza z masłem to smaczna i modna przekąska. Czy wiesz jednak, jak ugotować kukurydzę w kolbach, żeby wydobyć z niej cały potencjał? Czas gotowania kukurydzy też jest istotny! Poznaj przepis na kukurydzę w nowym wydaniu. Ugotowana i zapieczona kukurydza w kolbie wprost rozpływa się w ustach!
Dla kogo?
Dla miłośników warzyw i wszystkich tych, którzy mają czasem ochotę na niebanalną przekąskę. Przepis na kolbę kukurydzy może stać się Twoim ulubionym!
Na jaką okazję?
Przystawka na spotkaniu z przyjaciółmi czy oryginalny podwieczorek? Kukurydza w kolbie zawsze się sprawdzi!
Czy wiesz, że?
Kukurydza to jeden z najważniejszych składników w kuchni meksykańskiej. Oprócz znanej nam żółtej, w Meksyku uprawiana jest też kukurydza biała, czerwona, błękitna, czarna oraz kolorowa.
Dla urozmaicenia
Nie wiesz, jak gotować kukurydzę, żeby była jędrna oraz smaczna? Do wrzącej wody wsyp łyżkę cukru i dopiero wtedy włóż kukurydzę. Na pewno się uda!