Kanapki z oliwkami - kanapka toskańska na imprezę | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne toskańskie kanapki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 3

Krok 4

Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczne toskańskie kanapkiAromatyczne toskańskie kanapki

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.