Składniki
8 sztuk
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.
Krok 2
Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.
Krok 3
Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.
Krok 4
Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej