Aromatyczne toskańskie kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne toskańskie kanapki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 3

Krok 4

Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej