
Składniki
8 sztuk
2 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.

Krok 2
Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.

Krok 3
Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.

Krok 4
Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczne toskańskie kanapki
Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.