Kanapki z oliwkami - kanapka toskańska na imprezę | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne toskańskie kanapki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 3

Krok 4

Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczne toskańskie kanapkiAromatyczne toskańskie kanapki

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.