Kanapki z oliwkami - kanapka toskańska na imprezę | Przepisy.pl pixel

Aromatyczne toskańskie kanapki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 1

Krok 2

Czosnek obierz, rozkrój i nasmaruj grzanki.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 2

Krok 3

Pomidory umyj i razem z serem Mozzarella potnij na plasterki. Oliwki przekrój na pół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 3

Krok 4

Na grzankach ułóż po plasterku pomidora i sera, udekoruj oliwką i świeżą bazylią. Oprósz solą i pieprzem i aromatyczne toskańskie kanapki możesz podawać na stół.

Aromatyczne toskańskie kanapki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne toskańskie kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczne toskańskie kanapkiAromatyczne toskańskie kanapki

Kromki chleba opiecz w tosterze lub piekarniku na złoty kolor i przetnij na ukos.