
Składniki
100 gramów
250 gramów
1 pęczek
180 gramów
30 gramów
2 łyżki
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i wsyp ziarna kukurydzy, przykryj pokrywką i co jakiś czas potrząsaj garnkiem. Gdy wszystkie ziarna się uprażą zdejmij z ognia i oprósz 1 łyżką przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorr - wymieszaj.

Krok 2
Warzywa umyj. Pomidorki i rzodkiewkę pokrój w ćwiartki, oliwki odcedź i pokrój na pół.

Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę i oprósz pozostałą przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorr.

Krok 4
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, wymieszaj i skrop pozostałą oliwą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z popcornem
Kukurydza, której słoneczny kolor pięknie prezentuje się na tle innych produktów, to popularny składnik sałatek. Tym razem jednak zrezygnuj z użycia kukurydzy konserwowej na rzecz ziaren, które bez trudu zamienisz w chrupiący popcorn. Mimo że kojarzy się przede wszystkim z kinową przekąską, w sałatce z warzywnymi dodatkami i serem sprawdza się fenomenalnie.
Dla kogo?
W kuchni lubisz nieoczywiste rozwiązania i nie boisz się zaskakujących połączeń smakowych. Jesteśmy przekonani, że sałatka z popcornem nie tylko cię zaintryguje, ale szybko stanie się jedną z twoich ulubionych przekąsek.
Na jaką okazję?
Sałatką z popcornem zaskoczysz wszystkich – zarówno domowników, jak i znajomych, którzy wpadną z wizytą. Wykorzystaj ją jako pomysł na piknik albo lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Ziarna kukurydzy praż na małym lub średnim ogniu. Nie wykorzystuj maksymalnej mocy palnika, by popcorn nie przypalił się.
Dla urozmaicenia:
Ser pleśniowy (wegetarianie wybiorą ser w wersji wege) również sprawdzi się w sałatkowej kompozycji. Jeśli zależy ci na mięsnym akcencie, dodaj pierś z kurczaka z ziołami.