
Składniki
100 gramów
250 gramów
1 pęczek
180 gramów
30 gramów
2 łyżki
50 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy i wsyp ziarna kukurydzy, przykryj pokrywką i co jakiś czas potrząsaj garnkiem. Gdy wszystkie ziarna się uprażą zdejmij z ognia i oprósz 1 łyżką przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorr - wymieszaj.

Krok 2
Warzywa umyj. Pomidorki i rzodkiewkę pokrój w ćwiartki, oliwki odcedź i pokrój na pół.

Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę i oprósz pozostałą przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorr.

Krok 4
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, wymieszaj i skrop pozostałą oliwą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z popcornem
Kukurydza, której słoneczny kolor pięknie prezentuje się na tle innych produktów, to popularny składnik sałatek. Tym razem jednak zrezygnuj z użycia kukurydzy konserwowej na rzecz ziaren, które bez trudu zamienisz w chrupiący popcorn. Mimo że kojarzy się przede wszystkim z kinową przekąską, w sałatce z warzywnymi dodatkami i serem sprawdza się fenomenalnie.
Dla kogo?
W kuchni lubisz nieoczywiste rozwiązania i nie boisz się zaskakujących połączeń smakowych. Jesteśmy przekonani, że sałatka z popcornem nie tylko cię zaintryguje, ale szybko stanie się jedną z twoich ulubionych przekąsek.
Na jaką okazję?
Sałatką z popcornem zaskoczysz wszystkich – zarówno domowników, jak i znajomych, którzy wpadną z wizytą. Wykorzystaj ją jako pomysł na piknik albo lunch do pracy.
Czy wiesz, że?
Ziarna kukurydzy praż na małym lub średnim ogniu. Nie wykorzystuj maksymalnej mocy palnika, by popcorn nie przypalił się.
Dla urozmaicenia:
Ser pleśniowy (wegetarianie wybiorą ser w wersji wege) również sprawdzi się w sałatkowej kompozycji. Jeśli zależy ci na mięsnym akcencie, dodaj pierś z kurczaka z ziołami.


































