Ziemniaczane kwiatki z leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane kwiatki z leczo

Autor: Małgosia Żuczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zeszklić, dodać pokrojoną paprykę, po jakimś czasie pokrojone pomidory i doprawić.

Krok 2

Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu mieszając co jakiś czas. Doprawić.

Krok 3

Ugotować ziemniaki, zrobić puree z łyżką masła i śmietany. Dodać posiekany szczypior. Podawać w kształcie kwiatków :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane kwiatki z leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej