Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szczypta

null

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.

Krok 2

Z mąki pszennej, ziemniaczanej, białka, soli i szklanki wody przygotuj ciasto.

Krok 3

W woku podgrzej olej. Rybę maczaj w przygotowanym cieście i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Do wina dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy, imbir, chili oraz cukier. Wymieszaj i gotuj sos przez 5 minut na wolnym ogniu. Polej nim rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej