Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
null
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, białka, soli i szklanki wody przygotuj ciasto.
Krok 3
W woku podgrzej olej. Rybę maczaj w przygotowanym cieście i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Do wina dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy, imbir, chili oraz cukier. Wymieszaj i gotuj sos przez 5 minut na wolnym ogniu. Polej nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej