Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
null
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, białka, soli i szklanki wody przygotuj ciasto.
Krok 3
W woku podgrzej olej. Rybę maczaj w przygotowanym cieście i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Do wina dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy, imbir, chili oraz cukier. Wymieszaj i gotuj sos przez 5 minut na wolnym ogniu. Polej nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej