Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 szczypta
null
500 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, osusz i pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, białka, soli i szklanki wody przygotuj ciasto.
Krok 3
W woku podgrzej olej. Rybę maczaj w przygotowanym cieście i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Do wina dodaj koncentrat pomidorowy, sos sojowy, imbir, chili oraz cukier. Wymieszaj i gotuj sos przez 5 minut na wolnym ogniu. Polej nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej