Sandacz w sosie jabłkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i wrzuć do rondla z masłem*. Oprósz cukrem i usmaż.

Krok 2

Dodaj sok z cytryny, cynamon oraz wino, wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Mąkę rozpuść w 2 łyżkach wody i dodaj do jabłek, ponownie zagotuj. Dopraw cukrem.

Krok 4

Filety oprósz solą oraz pieprzem, usmaż na dobrze rozgrzanym oleju tak, by zarumieniły się z obu stron.

Krok 5

Ryby wyłóż na półmisek i polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w sosie jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej