
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i wrzuć do rondla z masłem*. Oprósz cukrem i usmaż.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny, cynamon oraz wino, wymieszaj i zagotuj.
Krok 3
Mąkę rozpuść w 2 łyżkach wody i dodaj do jabłek, ponownie zagotuj. Dopraw cukrem.
Krok 4
Filety oprósz solą oraz pieprzem, usmaż na dobrze rozgrzanym oleju tak, by zarumieniły się z obu stron.
Krok 5
Ryby wyłóż na półmisek i polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej