Świąteczna kapusta z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna kapusta z grzybami

Autor: golombekd

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

3 szczypty

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić w paski (lub według uznania). Duś je w 5 łyżkach oleju przez ok. 25 minut. Kapustę gotuj przez 25 minut dolewając 300 ml wody. Następnie pieczarki odcedź, a wodę z kapusty odlej do osobnego naczynia.

Krok 2

Pieczarki smaż przez 20 minut na maśle (1/2 opakowania), następnie dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. W dalszej kolejności dolej 1/2 szklanki wody i wymieszaj. W przypadku gdy wszystko będzie bardzo gęste, dolej 1/4 szklanki wody.

Krok 3

Całość wymieszaj i wg uznania dolej odrobinę wody z gotowanej kapusty. Dopraw szczyptą pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej