Świąteczna kapusta z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna kapusta z grzybami

Autor: golombekd

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

500 gramów

3 szczypty

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokroić w paski (lub według uznania). Duś je w 5 łyżkach oleju przez ok. 25 minut. Kapustę gotuj przez 25 minut dolewając 300 ml wody. Następnie pieczarki odcedź, a wodę z kapusty odlej do osobnego naczynia.

Krok 2

Pieczarki smaż przez 20 minut na maśle (1/2 opakowania), następnie dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. W dalszej kolejności dolej 1/2 szklanki wody i wymieszaj. W przypadku gdy wszystko będzie bardzo gęste, dolej 1/4 szklanki wody.

Krok 3

Całość wymieszaj i wg uznania dolej odrobinę wody z gotowanej kapusty. Dopraw szczyptą pieprzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna kapusta z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej