
Składniki
800 gramów
500 gramów
3 szczypty
1 opakowanie
4 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokroić w paski (lub według uznania). Duś je w 5 łyżkach oleju przez ok. 25 minut. Kapustę gotuj przez 25 minut dolewając 300 ml wody. Następnie pieczarki odcedź, a wodę z kapusty odlej do osobnego naczynia.
Krok 2
Pieczarki smaż przez 20 minut na maśle (1/2 opakowania), następnie dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. W dalszej kolejności dolej 1/2 szklanki wody i wymieszaj. W przypadku gdy wszystko będzie bardzo gęste, dolej 1/4 szklanki wody.
Krok 3
Całość wymieszaj i wg uznania dolej odrobinę wody z gotowanej kapusty. Dopraw szczyptą pieprzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























