Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
604 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek usmaż na suchej patelni, aby stał się chrupiący. Pozwól, aby tłuszcz sam wytopił się z mięsa. Usmażone plastry odsącz na ręczniku papierowym.

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Z kopru włoskiego odkrój zielone części. Z drugiej strony, za pomocą małego nożyka, wydrąż stwardniały środek. Następnie pokrój koper w bardzo cienkie plastry, zamarynuj w szczypcie soli, cukru i odrobinie oliwy. Odstaw na chwilę (dzięki temu, koper będzie bardziej kruchy).

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Z ziół urwij same listki. Dodaj do kopru.

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami oliwy i odrobiną wody oraz miodu. Następnie dodaj do sałatki.

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sałatkę podawaj z chrupiącym boczkiem i pieczywem.

Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEOSałatka z koprem włoskim (fenkułem) - VIDEO

Sałatka z koprem włoskim, czyli fenkułem, o delikatnie anyżowym posmaku, połączona z chrupiącym boczkiem, to ciekawy sposób na dodatek do dań lub przekąskę. Na początek smaż wędlinę na patelni do momentu jej zarumienienia i odsącz na ręczniku papierowym. Następnie przygotuj fenkuł, zaczynając od dokładnego umycia warzywa i odcięcia jego zielonych oraz stwardniałych części. Pokrój go w cienkie plastry i zamarynuj w oliwie z przyprawami, by stał się bardziej kruchy. Dodaj posiekany koper oraz kolendrę, które idealnie skomponują się ze smakiem fenkułu. Ewentualnie, dla urozmaicenia smaku, dołącz do sałatki również kilka suszonych pomidorów. Tuż przed podaniem polej ją swoim ulubionym sosem – bardzo dobrze będzie się nadawać włoski. Sałatkę z koprem włoskim serwuj z chrupiącym pieczywem – najlepiej bułką razową lub bagietką. Będzie też dobrym dodatkiem do grillowanych mięs. Zainspiruj się tym przepisem i przekonaj się, jak w prosty sposób można przygotować apetyczną przekąskę, doskonałą na wiele okazji.