Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki przełożyć do małej miseczki, dodać sos chilli z limonką i kolendrą , delikatnie posypać przyprawą Delikat. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużym talerzu ułożyć liście sałaty lodowej i rukoli.

Krok 2

Na patelni zrumienić 2 łyżki masła dodać krewetki z całym sosem, chwilę podsmażyć, pokropić sokiem z ½ limonki dokładnie wymieszać. Na sałacie ułożyć makaron, ułożyć krewetki i polać sosem z patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej