Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki przełożyć do małej miseczki, dodać sos chilli z limonką i kolendrą , delikatnie posypać przyprawą Delikat. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużym talerzu ułożyć liście sałaty lodowej i rukoli.

Krok 2

Na patelni zrumienić 2 łyżki masła dodać krewetki z całym sosem, chwilę podsmażyć, pokropić sokiem z ½ limonki dokładnie wymieszać. Na sałacie ułożyć makaron, ułożyć krewetki i polać sosem z patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej