Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki przełożyć do małej miseczki, dodać sos chilli z limonką i kolendrą , delikatnie posypać przyprawą Delikat. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużym talerzu ułożyć liście sałaty lodowej i rukoli.

Krok 2

Na patelni zrumienić 2 łyżki masła dodać krewetki z całym sosem, chwilę podsmażyć, pokropić sokiem z ½ limonki dokładnie wymieszać. Na sałacie ułożyć makaron, ułożyć krewetki i polać sosem z patelni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Limonkowe krewetki z chińskim makaronem na sałacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej