Rolady z cykorii i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady z cykorii i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

35 gramów

4 sztuki

4 plastry

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz.

Krok 2

Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka.

Krok 3

Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu.

Krok 4

Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance.

Krok 5

Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej