Rolady z cykorii i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady z cykorii i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

35 gramów

4 sztuki

4 plastry

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz.

Krok 2

Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka.

Krok 3

Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu.

Krok 4

Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance.

Krok 5

Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej