Rolady z cykorii i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady z cykorii i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

2 łyżki

35 gramów

4 sztuki

4 plastry

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz.

Krok 2

Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka.

Krok 3

Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu.

Krok 4

Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance.

Krok 5

Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z cykorii i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z dorszem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej