
Składniki
null
null
0.5 szklanki
2 łyżki
35 gramów
4 sztuki
4 plastry
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przez 3 minuty wycięte w głąb cykorie blanszuj w osolonym wrzątku. Po tym czasie przelej je wodą i osącz.
Krok 2
Roztop masło na patelni dodaj mąki i podsmażaj je dolewaj mleka.
Krok 3
Rozpuść ser na małym ogniu i dodaj go dosypując soli i pieprzu.
Krok 4
Szynką owiń cykorię i poukładaj na brytfance.
Krok 5
Przed włożeniem do piekarnika polej je sosem serowym i piec przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej