
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
25 dekagramów
2 dekagramy
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.
Krok 2
Banany pokrój w półplastry, migdały sparz i obierz. Oba składniki dodaj do pomidorów.
Krok 3
Dolej wino i majonez. Wymieszaj, dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej