
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
25 dekagramów
2 dekagramy
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.
Krok 2
Banany pokrój w półplastry, migdały sparz i obierz. Oba składniki dodaj do pomidorów.
Krok 3
Dolej wino i majonez. Wymieszaj, dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej