
Składniki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
25 dekagramów
2 dekagramy
0.5 szklanki
2 łyżki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz i pozbaw skórki, jabłka obierz i wszystko pokrój w kostkę.
Krok 2
Banany pokrój w półplastry, migdały sparz i obierz. Oba składniki dodaj do pomidorów.
Krok 3
Dolej wino i majonez. Wymieszaj, dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej