Słodka sałatka z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka sałatka z kukurydzy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

20 dekagramów

1 opakowanie

null

5 łyżek

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w wodzie dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Schłodź.natkę pietruszki i orzechy posiekaj.

Krok 2

Suszone śliwki namoczyć i pokroić w paski. Cytrynę i pomarańczę obrać, pokroić na ćwiartki, potem w cienkie plasterki.

Krok 3

Banana i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka po pokrojeniu skropić sokiem z cytryn, by nie ściemniały.

Krok 4

Składniki połączyć, wymieszać z majonezem, dodać pietruszkę, doprawić pieprzem. Udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Włożyć do lodówki na około 2 godziny.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej