Słodka sałatka z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka sałatka z kukurydzy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

20 dekagramów

1 opakowanie

null

5 łyżek

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w wodzie dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Schłodź.natkę pietruszki i orzechy posiekaj.

Krok 2

Suszone śliwki namoczyć i pokroić w paski. Cytrynę i pomarańczę obrać, pokroić na ćwiartki, potem w cienkie plasterki.

Krok 3

Banana i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka po pokrojeniu skropić sokiem z cytryn, by nie ściemniały.

Krok 4

Składniki połączyć, wymieszać z majonezem, dodać pietruszkę, doprawić pieprzem. Udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Włożyć do lodówki na około 2 godziny.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej