Słodka sałatka z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka sałatka z kukurydzy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

20 dekagramów

20 dekagramów

15 dekagramów

25 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w wodzie dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Schłodź.natkę pietruszki i orzechy posiekaj.

Krok 2

Suszone śliwki namoczyć i pokroić w paski. Cytrynę i pomarańczę obrać, pokroić na ćwiartki, potem w cienkie plasterki.

Krok 3

Banana i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka po pokrojeniu skropić sokiem z cytryn, by nie ściemniały.

Krok 4

Składniki połączyć, wymieszać z majonezem, dodać pietruszkę, doprawić pieprzem. Udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Włożyć do lodówki na około 2 godziny.

MartaS

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej