
Składniki
20 dekagramów
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
20 dekagramów
1 opakowanie
null
5 łyżek
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w wodzie dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Schłodź.natkę pietruszki i orzechy posiekaj.
Krok 2
Suszone śliwki namoczyć i pokroić w paski. Cytrynę i pomarańczę obrać, pokroić na ćwiartki, potem w cienkie plasterki.
Krok 3
Banana i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę. Jabłka po pokrojeniu skropić sokiem z cytryn, by nie ściemniały.
Krok 4
Składniki połączyć, wymieszać z majonezem, dodać pietruszkę, doprawić pieprzem. Udekorować zieleniną i plasterkami cytryny. Włożyć do lodówki na około 2 godziny.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej