Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlej śmietanę, dodaj pokrojone na kawałki plasterki łososia. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i posiekany koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.
Krok 2
W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Odcedź, dodaj sos z łosiem i wymieszaj.
Krok 3
Na suchą patelnię wrzuć orzeszki piniowe i upraż je na małym ogniu przez kilka minut. Mieszaj i pilnuj, aby się tylko zezłociły i nie przypaliły.
Krok 4
Na talerzach ułóż makaron wymieszany z sosem i posyp uprażonymi orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej