Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlej śmietanę, dodaj pokrojone na kawałki plasterki łososia. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i posiekany koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.

Krok 2

W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Odcedź, dodaj sos z łosiem i wymieszaj.

Krok 3

Na suchą patelnię wrzuć orzeszki piniowe i upraż je na małym ogniu przez kilka minut. Mieszaj i pilnuj, aby się tylko zezłociły i nie przypaliły.

Krok 4

Na talerzach ułóż makaron wymieszany z sosem i posyp uprażonymi orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej