Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlej śmietanę, dodaj pokrojone na kawałki plasterki łososia. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i posiekany koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.
Krok 2
W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Odcedź, dodaj sos z łosiem i wymieszaj.
Krok 3
Na suchą patelnię wrzuć orzeszki piniowe i upraż je na małym ogniu przez kilka minut. Mieszaj i pilnuj, aby się tylko zezłociły i nie przypaliły.
Krok 4
Na talerzach ułóż makaron wymieszany z sosem i posyp uprażonymi orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej