Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

30 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlej śmietanę, dodaj pokrojone na kawałki plasterki łososia. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i posiekany koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.

Krok 2

W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Odcedź, dodaj sos z łosiem i wymieszaj.

Krok 3

Na suchą patelnię wrzuć orzeszki piniowe i upraż je na małym ogniu przez kilka minut. Mieszaj i pilnuj, aby się tylko zezłociły i nie przypaliły.

Krok 4

Na talerzach ułóż makaron wymieszany z sosem i posyp uprażonymi orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej