Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym z orzeszkami piniowymi
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
200 gramów
100 gramów
100 mililitrów
2 łyżki
30 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlej śmietanę, dodaj pokrojone na kawałki plasterki łososia. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i posiekany koperek. Wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.
Krok 2
W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente. Odcedź, dodaj sos z łosiem i wymieszaj.
Krok 3
Na suchą patelnię wrzuć orzeszki piniowe i upraż je na małym ogniu przez kilka minut. Mieszaj i pilnuj, aby się tylko zezłociły i nie przypaliły.
Krok 4
Na talerzach ułóż makaron wymieszany z sosem i posyp uprażonymi orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej