Tuńczyk z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

null

100 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, posól i popieprz. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 2

Cztery dość duże kawałki folii posmaruj oliwą, a następnie ułóż na niej tuńczyka.

Krok 3

Polej sokiem z grejpfruta, posyp orzechami i drobno posiekaną cebulą. Uformuj 4 pakieciki.

Krok 4

Piecz około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki gulasz z papryką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej