Tuńczyk z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

null

100 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, posól i popieprz. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 2

Cztery dość duże kawałki folii posmaruj oliwą, a następnie ułóż na niej tuńczyka.

Krok 3

Polej sokiem z grejpfruta, posyp orzechami i drobno posiekaną cebulą. Uformuj 4 pakieciki.

Krok 4

Piecz około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej