Tuńczyk z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

null

100 gramów

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, posól i popieprz. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.

Krok 2

Cztery dość duże kawałki folii posmaruj oliwą, a następnie ułóż na niej tuńczyka.

Krok 3

Polej sokiem z grejpfruta, posyp orzechami i drobno posiekaną cebulą. Uformuj 4 pakieciki.

Krok 4

Piecz około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej