
Składniki
3 sztuki
null
null
null
100 gramów
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, posól i popieprz. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 2
Cztery dość duże kawałki folii posmaruj oliwą, a następnie ułóż na niej tuńczyka.
Krok 3
Polej sokiem z grejpfruta, posyp orzechami i drobno posiekaną cebulą. Uformuj 4 pakieciki.
Krok 4
Piecz około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























