
Składniki
3 sztuki
null
null
null
100 gramów
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, posól i popieprz. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Krok 2
Cztery dość duże kawałki folii posmaruj oliwą, a następnie ułóż na niej tuńczyka.
Krok 3
Polej sokiem z grejpfruta, posyp orzechami i drobno posiekaną cebulą. Uformuj 4 pakieciki.
Krok 4
Piecz około 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej