Karkówka w plastrach z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w plastrach z piekarnika

Autor: karol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

0.25 łyżki

1 szczypta

1 gram

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy wymieszać + czosnek (bez soli i oleju). Wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj olej, a na końcu sól.

Krok 2

Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym z przykryciem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180C na 1godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej