Karkówka w plastrach z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w plastrach z piekarnika

Autor: karol

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

1 łyżka

0.5 łyżki

0.25 łyżki

1 szczypta

1 gram

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy wymieszać + czosnek (bez soli i oleju). Wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj olej, a na końcu sól.

Krok 2

Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym z przykryciem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180C na 1godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w plastrach z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej