
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
0.25 łyżki
1 szczypta
1 gram
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy wymieszać + czosnek (bez soli i oleju). Wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj olej, a na końcu sól.
Krok 2
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym z przykryciem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180C na 1godz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej