
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
1 łyżka
0.5 łyżki
0.25 łyżki
1 szczypta
1 gram
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy wymieszać + czosnek (bez soli i oleju). Wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj olej, a na końcu sól.
Krok 2
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym z przykryciem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180C na 1godz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej