
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 garść
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kroimy w drobną kostkę, solimy, pieprzymy do smaku. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach, solimy do smaku, mieszamy i odkładamy na 15 minut.
Krok 2
Z cukinii odciskamy sok, który puściła i dokładamy do pokrojonej piersi z kurczaka, wbijamy jajo, dosypujemy mąkę i paprykę ostrą Prymat i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i ponownie mieszamy.
Krok 3
Smażymy na oleju z obydwu stron na złocisty kolor i podajemy z sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej