
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.
Krok 2
Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.
Krok 3
Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.
Krok 5
Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej