
Składniki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.
Krok 2
Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.
Krok 3
Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.
Krok 5
Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej