Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.

Krok 2

Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.

Krok 3

Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.

Krok 5

Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej