Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj pierś z kurczaka w litrze wody. Następnie wyjmij mięso, wystudź i poszarp na cienkie nitki.

Krok 2

Do wody z gotowania kurczaka wrzuć kostkę Knorr i ponownie zagotuj. Dodaj na powrót kurczaka.

Krok 3

Dodaj kukurydzę z puszki i mini kolby. Wymieszaj i gotuj ok. 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Imbir zetrzyj, cebulkę posiekaj, a z jajek zostaw białka.

Krok 5

Do zupy wrzuć sos sojowy, imbir oraz dymkę. Chwilę pogotuj, a następnie wlej białko i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kurczaka i słodkiej kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej