
Składniki
6 sztuk
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa (oprócz ogórków) obieramy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Zalewamy rosołem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ognień i gotujemy 15 minut.
Krok 2
W międzyczasie ścieramy ogórki na tarce. Można je wcześniej obrać ze skóry, choć nam ona nie przeszkadza.
Krok 3
W osobnym garnku gotujemy ryż. Szklankę ziarna zalewamy dwoma szklankami wody i gotujemy na wolnym ogniu.
Krok 4
Całość miksujemy blenderem. Dodajemy starte ogórki i dodajemy porcjami wodę z kiszenia. Sprawdzamy smak, czy zupa nie jest zbyt kwaśna i słona, jeśli nie, dodajemy jeszcze soku. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i dodajemy ryż. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej