Zupa z kiszonych ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kiszonych ogórków

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa (oprócz ogórków) obieramy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Zalewamy rosołem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ognień i gotujemy 15 minut.

Krok 2

W międzyczasie ścieramy ogórki na tarce. Można je wcześniej obrać ze skóry, choć nam ona nie przeszkadza.

Krok 3

W osobnym garnku gotujemy ryż. Szklankę ziarna zalewamy dwoma szklankami wody i gotujemy na wolnym ogniu.

Krok 4

Całość miksujemy blenderem. Dodajemy starte ogórki i dodajemy porcjami wodę z kiszenia. Sprawdzamy smak, czy zupa nie jest zbyt kwaśna i słona, jeśli nie, dodajemy jeszcze soku. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i dodajemy ryż. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kiszonych ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej