
Składniki
40 dekagramów
20 dekagramów
25 dekagramów
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.

Krok 2
Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.

Krok 3
Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 4
Podsmażone mięso dodaj do wywaru.

Krok 5
Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.

Krok 6
Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej