Zupa fasolowo – cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – cebulowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 3

Krok 4

Podsmażone mięso dodaj do wywaru.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 5

Krok 6

Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa mleczna z makaronem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowo – cebulowaZupa fasolowo – cebulowa

Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.