Zupa fasolowo – cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – cebulowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

175 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 3

Krok 4

Podsmażone mięso dodaj do wywaru.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 5

Krok 6

Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej