
Składniki
40 dekagramów
20 dekagramów
25 dekagramów
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.

Krok 2
Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.

Krok 3
Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 4
Podsmażone mięso dodaj do wywaru.

Krok 5
Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.

Krok 6
Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej