Zupa fasolowo – cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowo – cebulowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę, wołowinę pokrój w kostkę. Cebulę usmaż na patelni, następnie dodaj wołowinę. Smaż, do momentu, w którym całość się zarumieni.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez chwilę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 3

Krok 4

Podsmażone mięso dodaj do wywaru.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowaną wcześniej fasolę.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 5

Krok 6

Gotuj całość, do momentu, w którym składniki się połączą. Przypraw majerankiem.

Zupa fasolowo – cebulowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowo – cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowo – cebulowaZupa fasolowo – cebulowa

Z bulionetki Knorr i 1,5 litra wody przygotuj wywar. Oddzielnie ugotuj fasolę.