Kaszubka zupa z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubka zupa z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

0.5 szklanki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.

Krok 3

Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.

Krok 4

Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.

Krok 5

Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej