Kaszubka zupa z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubka zupa z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

0.5 szklanki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.

Krok 3

Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.

Krok 4

Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.

Krok 5

Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej