Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
null
0.5 szklanki
null
null
2 łyżki
1 pęczek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.
Krok 3
Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.
Krok 4
Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.
Krok 5
Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej