
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
null
0.5 szklanki
null
null
2 łyżki
1 pęczek
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.
Krok 3
Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.
Krok 4
Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.
Krok 5
Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej