Kaszubka zupa z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubka zupa z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

0.5 szklanki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.

Krok 3

Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.

Krok 4

Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.

Krok 5

Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej