Kaszubka zupa z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszubka zupa z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

null

0.5 szklanki

null

null

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj, cebulę posiekaj drobno razem z włoszczyzną, kapustę w dużą kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj osobno w osolonej wodzie.

Krok 3

Pozostałe warzywa zalej wodą i gotuj do miękkości.

Krok 4

Po tym czasie wymieszaj z ugotowanymi rozkrojonymi w ćwiartki ziemniakami i odrobiną kminku. Dopraw do smaku.

Krok 5

Śmietanę zmieszaj w kubku z mąką i koncentratem pomidorowym, zabiel sosem zupę i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszubka zupa z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aromatyczne tagliatelle
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej