Pulpeciki z marchewką i migdałami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z marchewką i migdałami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

415 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 szklanki

3 listków

5 ziaren

5 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w 2 milimetrowe plastry, a następnie w centymetrowej długości paski.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną marchew i migdały wymieszaj z mięsem mielonym. Dopraw je do smaku odrobiną soli i czarnego pieprzu.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Z farszu uformuj jak najmniejsze mięsne kulki, oprósz je w mące, obsmaż na patelni. Następnie zalej dwoma szklankami wody, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, parę ziarenek pieprzu oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość duś około 10 minut. Na koniec zapraw śmietaną.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEOPulpeciki z marchewką i migdałami - VIDEO

Mięsne kulki pojawiają się na polskich stołach niemal od zawsze. Przygotowywane w sosach zachwycają kolejne pokolenia miłośników tradycyjnych dań. Odmieńcie nieco znane receptury, korzystając z naszego przepisu na pulpeciki z marchewką i migdałami. Wieprzowina tworzy idealne połączenie z cienko pokrojoną marchewką oraz płatkami migdałów. Dopełnieniem dania, które z pewnością posmakuje każdemu, jest esencjonalny sos.

Dla kogo?

Pulpeciki z marchewką i migdałami to potrawa dla każdego! Posmakują zwolennikom tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni. Przepis przyda się także osobom, które szukają pomysłów na szybki obiad.

Na jaką okazję?

Pulpety są doskonałą propozycją na codzienny obiad.

Czy wiesz, że?

Słowo „pulpet” oznacza miazgę. Pochodzi z języka włoskiego, bowiem to Italia jest ojczyzną pulpetów w różnych odmianach.

Dla urozmaicenia:

Pulpety z marchewką i migdałami doskonale komponują się z makaronem lub ryżem.