Pulpeciki z marchewką i migdałami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z marchewką i migdałami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
420 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

100 mililitrów

2 szklanki

3 listków

5 ziaren

5 ziaren

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w 2 milimetrowe plastry, a następnie w centymetrowej długości paski.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną marchew i migdały wymieszaj z mięsem mielonym. Dopraw je do smaku odrobiną soli i czarnego pieprzu.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Z farszu uformuj jak najmniejsze mięsne kulki, oprósz je w mące, obsmaż na patelni. Następnie zalej dwoma szklankami wody, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, parę ziarenek pieprzu oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość duś około 10 minut. Na koniec zapraw śmietaną.

Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki z marchewką  i migdałami - VIDEOPulpeciki z marchewką i migdałami - VIDEO

Mięsne kulki pojawiają się na polskich stołach niemal od zawsze. Przygotowywane w sosach zachwycają kolejne pokolenia miłośników tradycyjnych dań. Odmieńcie nieco znane receptury, korzystając z naszego przepisu na pulpeciki z marchewką i migdałami. Wieprzowina tworzy idealne połączenie z cienko pokrojoną marchewką oraz płatkami migdałów. Dopełnieniem dania, które z pewnością posmakuje każdemu, jest esencjonalny sos.

Dla kogo?

Pulpeciki z marchewką i migdałami to potrawa dla każdego! Posmakują zwolennikom tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni. Przepis przyda się także osobom, które szukają pomysłów na szybki obiad.

Na jaką okazję?

Pulpety są doskonałą propozycją na codzienny obiad.

Czy wiesz, że?

Słowo „pulpet” oznacza miazgę. Pochodzi z języka włoskiego, bowiem to Italia jest ojczyzną pulpetów w różnych odmianach.

Dla urozmaicenia:

Pulpety z marchewką i migdałami doskonale komponują się z makaronem lub ryżem.