Rożki z tortilli z krewetkami i awokado
łatwe
202 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.
Krok 2
Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.
Krok 3
W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.
Krok 4
Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.
Dobra rada:
Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej