Rożki z tortilli z krewetkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 1

Krok 2

Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 2

Krok 3

W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 3

Krok 4

Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.

1

Opinie o przepisie

  • Kewin Morawiec

    Kewin Morawiec , 04.10.2017

    bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rożki z tortilli z krewetkami i awokadoRożki z tortilli z krewetkami i awokado

Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.