Rożki z tortilli z krewetkami i awokado
łatwe
222 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.

Krok 2
Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.

Krok 3
W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.

Krok 4
Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.


Dobra rada:
Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej