Rożki z tortilli z krewetkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

233 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 1

Krok 2

Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 2

Krok 3

W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 3

Krok 4

Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.

1

Opinie o przepisie

  • Kewin Morawiec

    Kewin Morawiec , 04.10.2017

    bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej