Rożki z tortilli z krewetkami i awokado
łatwe
222 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
100 mililitrów
150 gramów
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
12 sztuk
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.

Krok 2
Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.

Krok 3
W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.

Krok 4
Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.


Dobra rada:
Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej