Rożki z tortilli z krewetkami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 mililitrów

100 mililitrów

150 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

12 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz awokado i pokrój w długie paski, pomidory przekrój na pół.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 1

Krok 2

Grzyby i krewetki zamarynuj w sosie sojowym i posiekanym czosnku. Następnie obsmaż na patelni na oliwie.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 2

Krok 3

W między czasie przygotuj sos koktajlowy mieszając ketchup, majonez, sos worcester i chrzan.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 3

Krok 4

Tortille ułóż na talerzu, owiń folią spożywczą (nie aluminiową) podgrzej w mikrofali. Każdy placek posmaruj z wierzchu sosem. Placki przekrój na pół i zwiń w rożek. Do środka włóż sałatę, awokado, pomidorki, plastry imbiru krewetki oraz grzyby.

Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sosu możesz również dodać kilka kropel tabasco, będzie bardziej pikantny.

1

Opinie o przepisie

  • Kewin Morawiec

    Kewin Morawiec , 04.10.2017

    bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rożki z tortilli z krewetkami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej