
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
0.5 szklanki
0.3 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zblendować pierś z kurczaka, ryż i tartą cukinie posolić i popieprzyć
Krok 2
mokrymi rękami zrobić kotletki
Krok 3
lekko podsmażyć
Krok 4
ułożyć na talerzy do zapiekania polewając sosem z Śmietany, łyżka mąki, zioła
Krok 5
gotować w piekarniku 40 min na 180
Krok 6
Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej