
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
0.5 szklanki
0.3 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zblendować pierś z kurczaka, ryż i tartą cukinie posolić i popieprzyć
Krok 2
mokrymi rękami zrobić kotletki
Krok 3
lekko podsmażyć
Krok 4
ułożyć na talerzy do zapiekania polewając sosem z Śmietany, łyżka mąki, zioła
Krok 5
gotować w piekarniku 40 min na 180
Krok 6
Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej