
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
0.5 szklanki
0.3 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zblendować pierś z kurczaka, ryż i tartą cukinie posolić i popieprzyć
Krok 2
mokrymi rękami zrobić kotletki
Krok 3
lekko podsmażyć
Krok 4
ułożyć na talerzy do zapiekania polewając sosem z Śmietany, łyżka mąki, zioła
Krok 5
gotować w piekarniku 40 min na 180
Krok 6
Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej