Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.

Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.

Krok 3
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.

Krok 4
Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 5
Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej