Składniki
350 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.
Krok 3
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.
Krok 4
Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.
Krok 5
Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej