Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 3

Krok 4

Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 4

Krok 5

Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej