Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 3

Krok 4

Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 4

Krok 5

Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.

Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej