Aromatyczne spaghetti śródziemnomorskie
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Odcedź.

Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj mięso mielone i smaż razem.

Krok 3
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i dodaj do mięsa. Duś 10-15 minut.

Krok 4
Fileciki anchois pokrój drobno, natkę posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 5
Gorący makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp kaparami i startym serem. Zapiekaj pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. Na 10 minut przed końcem można zdjąć przykrycie, aby góra się przyrumieniła.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej