
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
350 gramów
2 szczypty
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
350 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Penne gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją na złoty kolor. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 4
Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Dorzucamy je do cebuli i smażymy kilka minut.
Krok 5
Następnie do cebuli i pieczarek dodajemy ugotowany brokuł oraz wkruszamy mini kostki czosnku. Delikatnie mieszamy.
Krok 6
Na koniec do całości cienką strużką wlewamy śmietanę, mieszając, żeby nam się nie zważyła.
Krok 7
Na talerz wykładamy penne, polewamy go sosem z brokułem i pieczarkami i posypujemy startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej