
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
350 gramów
2 szczypty
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
350 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Penne gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją na złoty kolor. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 4
Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Dorzucamy je do cebuli i smażymy kilka minut.
Krok 5
Następnie do cebuli i pieczarek dodajemy ugotowany brokuł oraz wkruszamy mini kostki czosnku. Delikatnie mieszamy.
Krok 6
Na koniec do całości cienką strużką wlewamy śmietanę, mieszając, żeby nam się nie zważyła.
Krok 7
Na talerz wykładamy penne, polewamy go sosem z brokułem i pieczarkami i posypujemy startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej