Składniki
2 sztuki
1 szczypta
350 gramów
2 szczypty
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
350 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Penne gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 3
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją na złoty kolor. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Krok 4
Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Dorzucamy je do cebuli i smażymy kilka minut.
Krok 5
Następnie do cebuli i pieczarek dodajemy ugotowany brokuł oraz wkruszamy mini kostki czosnku. Delikatnie mieszamy.
Krok 6
Na koniec do całości cienką strużką wlewamy śmietanę, mieszając, żeby nam się nie zważyła.
Krok 7
Na talerz wykładamy penne, polewamy go sosem z brokułem i pieczarkami i posypujemy startym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej