Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
null
null
2 pęczki
200 mililitrów
1 łyżeczka
8 sztuk
250 gramów
4 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłukaj i osusz.
Krok 2
Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.
Krok 3
Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.
Krok 4
Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.
Krok 5
Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej