Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
null
null
2 pęczki
200 mililitrów
1 łyżeczka
8 sztuk
250 gramów
4 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę opłukaj i osusz.
Krok 2
Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.
Krok 3
Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.
Krok 4
Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.
Krok 5
Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej