Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 pęczki

200 mililitrów

1 łyżeczka

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłukaj i osusz.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.

Krok 5

Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej