Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 pęczki

200 mililitrów

1 łyżeczka

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłukaj i osusz.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.

Krok 5

Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej