Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 pęczki

200 mililitrów

1 łyżeczka

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłukaj i osusz.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.

Krok 5

Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej