Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 pęczki

200 mililitrów

1 łyżeczka

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłukaj i osusz.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.

Krok 5

Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
299 osób ogląda przepis:
Kaczka po chińsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej