Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 pęczki

200 mililitrów

1 łyżeczka

8 sztuk

250 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę opłukaj i osusz.

Krok 2

Śmietanę ubij i dodaj do niej starty chrzan, sok z cytryny oraz pieprz i sól.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszaj. Sałatę rozłóż na talerzykach w formie gniazda.

Krok 4

Łososia pokrój na paski o szerokości 4 cm. Każdy pasek zawiń w spiralę i ułóż na środku gniazda.

Krok 5

Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nią łososia. Na to poukładaj krewetki i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wędzony łosoś i krewetki w sosie chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pralinki z mascarpone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej