Kanapka z sera pleśniowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z sera pleśniowego

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pleśniowy pokrój na równe części.

Krok 2

Następnie pokrój pomidory, paprykę i szczypiorek. Wymieszaj je ze sobą, nie dodając żadnej przyprawy.

Krok 3

Na ser pleśniowy nałóż farsz warzywny, a następnie znowu ser.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Kanapki podawaj na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty z sosem czosnkowym. Rada: Ważne, aby ser pleśniowy nie zdominował smaku potrawy, a jego kawałki nie były zbyt duże.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z sera pleśniowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej