
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pleśniowy pokrój na równe części.
Krok 2
Następnie pokrój pomidory, paprykę i szczypiorek. Wymieszaj je ze sobą, nie dodając żadnej przyprawy.
Krok 3
Na ser pleśniowy nałóż farsz warzywny, a następnie znowu ser.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Kanapki podawaj na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty z sosem czosnkowym. Rada: Ważne, aby ser pleśniowy nie zdominował smaku potrawy, a jego kawałki nie były zbyt duże.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej