
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pleśniowy pokrój na równe części.
Krok 2
Następnie pokrój pomidory, paprykę i szczypiorek. Wymieszaj je ze sobą, nie dodając żadnej przyprawy.
Krok 3
Na ser pleśniowy nałóż farsz warzywny, a następnie znowu ser.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie z majonezem. Kanapki podawaj na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty z sosem czosnkowym. Rada: Ważne, aby ser pleśniowy nie zdominował smaku potrawy, a jego kawałki nie były zbyt duże.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej