
Składniki
250 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
350 gramów
15 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną paprykę, mleko, jajko i bardzo drobno pokrojone suszone mięso.
Krok 3
Wymieszaj krótko składniki, aż się połączą.
Krok 4
Ciasto przełóż do natłuszczonej formy keksowej i wygładź delikatnie po wierzchu.
Krok 5
Ciasto piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po tym czasie sprawdź drewnianą wykałaczką, czy ciasto jest wystarczająco wypieczone i suche w środku.
Krok 6
Po upieczeniu odstaw, aby lekko ostygło, następnie delikatnie wyjmij z formy. Podawaj wystudzone ze świeżym masłem jako codzienne pieczywo.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej