Afrykański chleb z suszonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

295 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

15 gramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną paprykę, mleko, jajko i bardzo drobno pokrojone suszone mięso.

Krok 3

Wymieszaj krótko składniki, aż się połączą.

Krok 4

Ciasto przełóż do natłuszczonej formy keksowej i wygładź delikatnie po wierzchu.

Krok 5

Ciasto piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po tym czasie sprawdź drewnianą wykałaczką, czy ciasto jest wystarczająco wypieczone i suche w środku.

Krok 6

Po upieczeniu odstaw, aby lekko ostygło, następnie delikatnie wyjmij z formy. Podawaj wystudzone ze świeżym masłem jako codzienne pieczywo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej