
Składniki
250 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
350 gramów
15 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i zawartością opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną paprykę, mleko, jajko i bardzo drobno pokrojone suszone mięso.
Krok 3
Wymieszaj krótko składniki, aż się połączą.
Krok 4
Ciasto przełóż do natłuszczonej formy keksowej i wygładź delikatnie po wierzchu.
Krok 5
Ciasto piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po tym czasie sprawdź drewnianą wykałaczką, czy ciasto jest wystarczająco wypieczone i suche w środku.
Krok 6
Po upieczeniu odstaw, aby lekko ostygło, następnie delikatnie wyjmij z formy. Podawaj wystudzone ze świeżym masłem jako codzienne pieczywo.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej