Piperda z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl

Piperda z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przetnij na połowy, wrzuć na oliwę razem z liśćmi laurowymi, tymiankiem, czosnkiem i podsmaż. Wlej trochę wody i wstaw do piekarnika.

Krok 2

Pokrój papryki, cukinię, pory i koper włoski.

Krok 3

Kiedy bakłażany będą miękkie, wyjmij rondel z piekarnika i odstaw.

Krok 4

Dodaj pozostałe warzywa oprócz pomidorów, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś na średnim ogniu około minuty.

Krok 5

Dodaj pomidory i bazylię, duś do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby dolej wodę.

Krok 6

Na koniec dodaj sery i podgrzej, by się rozpuściły. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej