Piperda z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperda z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 plaster

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przetnij na połowy, wrzuć na oliwę razem z liśćmi laurowymi, tymiankiem, czosnkiem i podsmaż. Wlej trochę wody i wstaw do piekarnika.

Krok 2

Pokrój papryki, cukinię, pory i koper włoski.

Krok 3

Kiedy bakłażany będą miękkie, wyjmij rondel z piekarnika i odstaw.

Krok 4

Dodaj pozostałe warzywa oprócz pomidorów, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś na średnim ogniu około minuty.

Krok 5

Dodaj pomidory i bazylię, duś do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby dolej wodę.

Krok 6

Na koniec dodaj sery i podgrzej, by się rozpuściły. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej