Piperda z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperda z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 plaster

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przetnij na połowy, wrzuć na oliwę razem z liśćmi laurowymi, tymiankiem, czosnkiem i podsmaż. Wlej trochę wody i wstaw do piekarnika.

Krok 2

Pokrój papryki, cukinię, pory i koper włoski.

Krok 3

Kiedy bakłażany będą miękkie, wyjmij rondel z piekarnika i odstaw.

Krok 4

Dodaj pozostałe warzywa oprócz pomidorów, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś na średnim ogniu około minuty.

Krok 5

Dodaj pomidory i bazylię, duś do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby dolej wodę.

Krok 6

Na koniec dodaj sery i podgrzej, by się rozpuściły. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kiełbaski serowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej