Piperda z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piperda z warzyw

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1 plaster

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany przetnij na połowy, wrzuć na oliwę razem z liśćmi laurowymi, tymiankiem, czosnkiem i podsmaż. Wlej trochę wody i wstaw do piekarnika.

Krok 2

Pokrój papryki, cukinię, pory i koper włoski.

Krok 3

Kiedy bakłażany będą miękkie, wyjmij rondel z piekarnika i odstaw.

Krok 4

Dodaj pozostałe warzywa oprócz pomidorów, dopraw cukrem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś na średnim ogniu około minuty.

Krok 5

Dodaj pomidory i bazylię, duś do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby dolej wodę.

Krok 6

Na koniec dodaj sery i podgrzej, by się rozpuściły. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piperda z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej