
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj wraz ze szczyptą soli, łyżeczką soku z cytryny i melisą. Następnie schłódź.
Krok 2
Ryby skrop sokiem z cytryny, po czym natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem.
Krok 3
Do każdej ryby włóż gałązkę melisy i kawałek masła.
Krok 4
Pstrągi ułóż na blasze wysmarowanej olejem i skrop stopionym masłem. Usmaż w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej