Pstrągi z blachy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrągi z blachy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj wraz ze szczyptą soli, łyżeczką soku z cytryny i melisą. Następnie schłódź.

Krok 2

Ryby skrop sokiem z cytryny, po czym natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem.

Krok 3

Do każdej ryby włóż gałązkę melisy i kawałek masła.

Krok 4

Pstrągi ułóż na blasze wysmarowanej olejem i skrop stopionym masłem. Usmaż w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej