
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 dekagramów
1 łyżeczka
15 dekagramów
4 łyżki
5 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj i obierz, pozbaw pestek i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudzoną pokrój w kostkę.
Krok 2
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z dynią, chrzanem i przecierem.
Krok 3
Wlej wino i dopraw do smaku. Sałatkę z dyni przełóż na półmisek i udekoruj ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej