
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 dekagramów
1 łyżeczka
15 dekagramów
4 łyżki
5 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj i obierz, pozbaw pestek i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudzoną pokrój w kostkę.
Krok 2
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z dynią, chrzanem i przecierem.
Krok 3
Wlej wino i dopraw do smaku. Sałatkę z dyni przełóż na półmisek i udekoruj ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej