
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
50 dekagramów
1 łyżeczka
15 dekagramów
4 łyżki
5 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj i obierz, pozbaw pestek i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudzoną pokrój w kostkę.
Krok 2
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z dynią, chrzanem i przecierem.
Krok 3
Wlej wino i dopraw do smaku. Sałatkę z dyni przełóż na półmisek i udekoruj ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej