Sałatka z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 dekagramów

1 łyżeczka

15 dekagramów

4 łyżki

5 dekagramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię umyj i obierz, pozbaw pestek i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudzoną pokrój w kostkę.

Krok 2

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z dynią, chrzanem i przecierem.

Krok 3

Wlej wino i dopraw do smaku. Sałatkę z dyni przełóż na półmisek i udekoruj ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej